Trebönschili

Trebönschili

 

 Ingredienser:

 

2 gula lökar.


2 vitlöksklyftor.


1 röd chilifrukt.


1 röd paprika.


1 gul paprika.


1/2 grön paprika.


4 tomater.


2 dl rött vin.


2 förpackningar krossade tomater.


2 msk tomatpuré


1 msk rödvinsvinäger


1 tsk salt


1 msk chilipulver


1 msk paprikapulver


1 tsk malen spiskummin


1 msk socker


1 förpackning svarta bönor


1 förpackning borlottibönor


1 förpackning stora vita bönor


rapsolja till stekning


svartpeppar

Gör så här:

 

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint och stek i rapsolja i 5 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 2 minuter.
  3. Häll i vinet och låt det koka bort. Hacka sedan tomaterna i stora klyftor och lägg i tillsammans med krossade tomater.
  4. Tillsätt salt, vinäger, chilipulver, paprikapulver, spiskummin och socker. Låt koka under lock i cirka en timme. Tillsätt vatten om chilin blir för tjock.
  5. Hacka paprikan i mindre bitar och lägg i grytan. Låt koka ytterligare 20 minuter.
  6. Tillsätt bönorna och koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Servera med nybakt bröd och guacamole.

Comments are closed