Ketchup

Ketchup

 Ingredienser:

 

5 tomater.


5 plommontomater.


4 vitlöksklyftor.


1 chilifrukt.


1 kruka basilika.


en skvätt olivolja.


1 dl vinäger.


1 dl farinsocker.


1 tsk kummin.


salt och peppar.

Gör så här:

 

  1. Värm ugnen till 200 grader. Dela de stora tomaterna och sätt på en plåt eller i en ugnsform.
  2. Hacka hälften av basilikan grovt, dela chilin på längden i fyra delar och skala vitlöksklyftorna. Lägg allt tillsammans med tomaterna och ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Ugnsbaka grönsakerna i 40 minuter. Lägg på körsbärstomaterna efter att halva tiden gått.
  4. Lägg ugnsbaket i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Låt det sedan puttra på svag värme i cirka en timme.
  5. Ta ur vitlöksklyftorna och mixa resten av innehållet till en slät puré. Häll eller pressa purén genom en fin sil. Häll upp ketchupen i flaskor och låt den gärna stå och dra över natten. 

Comments are closed