Fish Amok

Fish Amok

Tidningens signaturrätt!

Fish Amok är Kambodjas nationalrätt. En härlig gryta beståendes av antingen fisk, kött eller skaldjur. Ris odlas i landet och utgör basen i de flesta av Kambodjas maträtter. Kryddad med curry serveras maten med fördel i bananblad, för att rätten ska få kallas Fish Amok.

 Ingredienser till ett sällskap om fyra

 

500 g fisk, kött eller skaldjur


Citrongräs


Vitlök


Citronsallad


Gurkmejka


Salt


Buljong


1 dl vatten


1 dl kokosmjölk

Gör såhär:

 

1. Blanda alla kryddor och fräs i lite olja i en panna.

2. Häll på vattnet och låt koka en stund.

3. Tillsätt kött eller fisk. Buljongen, kokosmjölken och salta sist.

4. Anpassa kokttiden beroende på fisk-, kött- eller skaldjurstyp.

Provsmaka efter hand.

Comments are closed