Bostongurka

Bostongurka

Från boken Korv, mos och människor.

 Ingredienser:

 

2-3 gula lökar.


1 slanggurka.


2 röda paprikor.


3 syrliga äpplen.


1 dl svartpeppar


Till lagen:


3 dl vatten.


1 dl ättika (24%).


1 1/2 socker.


1 tsk salt


2 tsk gula senapsfrön.


ev lite natriumbensoat.

Gör så här:

 

  1. Ansa, skölj och tärna grönsakerna och frukterna fint.
  2. Blanda lagen och koka upp.
  3. Lägg i grönsaks- och frukttärningarna och låt koka utan lock i cirka 10 minuter, eller tills blandningen är mjuk och lagen simmig.
  4. Tillsätt eventuellt natriumbensoatet för bättre hållbarhet.
  5. Häll upp blandningen i glasburkar och sätt genast på lock. Förvara den kallt. Bostongurkan är färdig att ätas efter en vecka.

Comments are closed