Trebönschili
Ingredienser:
2 gula lökar.
2 vitlöksklyftor.
1 röd chilifrukt.
1 röd paprika.
1 gul paprika.
1/2 grön paprika.
4 tomater.
2 dl rött vin.
2 förpackningar krossade tomater.
2 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 msk socker
1 förpackning svarta bönor
1 förpackning borlottibönor
1 förpackning stora vita bönor
rapsolja till stekning
svartpeppar
Gör så här:
-
Hacka lök, vitlök och chili fint och stek i rapsolja i 5 minuter.
- Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 2 minuter.
- Häll i vinet och låt det koka bort. Hacka sedan tomaterna i stora klyftor och lägg i tillsammans med krossade tomater.
- Tillsätt salt, vinäger, chilipulver, paprikapulver, spiskummin och socker. Låt koka under lock i cirka en timme. Tillsätt vatten om chilin blir för tjock.
- Hacka paprikan i mindre bitar och lägg i grytan. Låt koka ytterligare 20 minuter.
- Tillsätt bönorna och koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
Servera med nybakt bröd och guacamole.